Waarom we altijd duurzaam hout zouden moeten gebruiken

Holland Packing hecht veel waarde aan de natuur en het behoud ervan. Daarom komt ons hout voor het maken van verpakkingen uit duurzaam beheerde bossen. Helaas wordt er niet altijd gebruik gemaakt van duurzaam hout. Dit heeft ernstige gevolgen voor ons klimaat. Benieuwd welk verschil jij kan maken?

Als er hout wordt gebruikt uit duurzaam beheerde bossen, betekent dat onder andere het bos in stand blijft door de oogst en bijgroei met elkaar in balans te houden. Want dat is goed voor het klimaat. Dit hout bevat dan de keurmerken FSC en PEFC.

Duurzaamheid afdwingen
Volgens deze keurmerkorganisaties is op dit moment tien procent van de bossen op wereldschaal gecertificeerd als FSC en PEFC. Dit percentage kan naar boven, maar dan moet er wel iets veranderen. De vraag vanuit de markt kan daarbij leidend zijn. “Grote bedrijven kunnen duurzaamheid afdwingen. Als de vraag maar groot genoeg is, komt er vanzelf een tekort en kunnen we meer bossen certificeren en daarmee goed beheren”, aldus Liesbeth Gort van FSC in de nieuwste uitgave van EPVisie, de nieuwsbrief van de Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV).

Zo heeft de overheid zichzelf verplicht om duurzaam in te kopen, maar ook bedrijven als Unilever en Coca-Cola. Want het uiteindelijke doel is bos dat ook in de toekomst duurzaam geoogst en beheerd wordt.

Bekendheid creëren
En dat wil Holland Packing ook. Maar de markt is nog niet bereid om ervoor te betalen waardoor emballage bedrijven niet altijd duurzaam kunnen leveren. Toch stelt Holland Packing zichzelf het doel om enkel hout te kopen uit duurzaam beheerde bossen. En daar slaagt het bedrijf in. Wij hopen op deze manier meer bekendheid te creëren voor hout uit duurzaam beheerde bossen. Want Holland Packing wil bijdragen aan het creëren van een duurzame, groene wereld.


Wij hopen op deze manier meer bekendheid te creëren voor hout uit duurzaam beheerde bossen. Want Holland Packing wil bijdragen aan het creëren van een duurzame, groene wereld.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.