Vijf feiten over ISPM 15

Wist je dat Holland Packing enkel gebruik maakt van behandeld hout? Wij hebben vijf feiten over ISPM 15 op een rijtje gezet.

Feit 1: Verspreiding van ongedierte
Het hout en de schors van een levende boom zit vaak vol ongedierte en ziektekiemen. Om te voorkomen dat deze ‘binnenlandse organismen’ zich wereldwijd verspreiden door transport van houten verpakkingen, dienen er preventieve maatregelen te worden getroffen. Daarom heeft de International Plant Protection Convention (IPPC) in 2002 ISPM 15 in het leven geroepen.

Feit 2: 56 graden
Om het hout te behandelen volgens de juiste richtlijn van ISPM 15, wordt het hout eerst volgens een gemonitorde cyclus verhit. Zodra de kern van het materiaal de temperatuur van 56 graden heeft bereikt, moet het hout nog 30 minuten op deze temperatuur worden gehouden. Als dit is gedaan, zijn alle van nature aanwezige levende organismen gedood en is het hout volgens de ISPM 15 normering behandeld.

Feit 3: Merkteken
Al het hout dat wij gebruiken, voldoet aan de ISPM 15 normering. Om dat zichtbaar te maken, zijn al onze verpakkingen voorzien van het officiële IPPC-merkteken. Dat bestaat uit de volgende kenmerken:

NL ISO landcode (NL)
000 3-cijferig registratienummer van behandelaar
HT / DH Behandelingswijze: Heat Treatment (HT), Dielectric Heating (DH) of Methyl Bromide (MB).

Holland Packing is te herkennen aan het unieke nummer NL 038 HT. Het merkteken moet in ieder geval op twee zijden van de verpakking zichtbaar zijn.

Feit 4: Administratie
Naast het merkteken op de kist, is op onze factuur ook te zien dat wij voor onze verpakkingen gebruik maken van behandeld hout. De stempel op de houten verpakkingen in combinatie met de vermelding op de factuur, is voor jou als klant de garantie dat de verpakking voldoet aan ISPM 15.

Feit 5: Binnen de Europese Unie
Steeds meer landen stellen ISPM 15 hout verplicht en daarom maakt Holland Packing enkel gebruik van behandeld hout, voor de zekerheid.

Wil je meer weten over de ISPM 15 behandeling? Bekijk ons filmpje over de behandeling van hout.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.