Succesvolle audit ISO 9001:2015

Holland Packing heeft de audit ISO 9001:2015 succesvol doorlopen. Dit betekent dat de kwaliteit van het werk op het juiste niveau is. Het bedrijf is dan ook continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de werkzaamheden om zo de tevredenheid van de klanten te verhogen.

ISO 9001 is een internationale norm om de kwaliteit binnen een bedrijf hoog te houden. Tijdens de audit worden alle afdelingen binnen een organisatie doorgelicht om te kijken of er wordt gewerkt conform het handboek. Volgens Marc Belleter, KAM-coördinator (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) bij Holland Packing, is dat voor ieder bedrijf anders.

Risico’s
Het was voor Holland Packing de eerste keer dat het bedrijf werd gecontroleerd op ISO 9001:2015. Die vervangt de vorige certificering: ISO 9001:2008. Volgens Marc zit het verschil hem in het in kaart brengen van de risico’s. “Het gaat dan om de gevaren die op de loer liggen voor de bedrijfsvoering. Die moeten in de nieuwe certificering veel beter in kaart worden gebracht. Zo moet bijvoorbeeld het aantal leveranciers inzichtelijk worden gemaakt. Als je maar één houtleverancier hebt, loopt het bedrijf een groot risico.” Andere onderwerpen zijn onder andere het inzicht in de concurrentie en het aantal transporteurs.

Vereiste documenten
Volgens Marc is een ander verschil tussen de twee certificeringen de vereiste documenten. “De vorige certificering vroeg specifiek naar bepaalde documenten. Bij de nieuwe certificering mag het bedrijf zelf bepalen hoe het wordt vastgelegd. Als het maar wordt vastgelegd.”

De overstap naar de nieuwe regels van ISO 9001:2015 was voor Holland Packing niet zo groot. “We hadden zelf al risico’s afgedicht en de denkwijze van ISO eigen gemaakt. We hebben er niet veel voor hoeven doen.”

Onlangs is Holland Packing dus geslaagd en mag het bedrijf zich de komende drie jaar wederom ISO-gecertificeerd noemen. Daar zijn we trots op!

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.