STIP-certificaat: Holland Packing is de eerste verpakker

Het STIP-certificaat voor verantwoord hout is pas net geïntroduceerd, maar Holland Packing heeft het nu al bemachtigd. Dat betekent dat het bedrijf alleen nog maar duurzaam hout koopt.

Meer dan 95 procent van het hout dat Holland Packing gebruikt, komt uit duurzaam beheerde bossen. Daarvoor beschikt het bedrijf over FSC- én PEFC-certificaten, beide voor verantwoord bosbeheer. Maar daar komen nogal wat administratieve en logistieke ‘barrières’ bij kijken. Als er namelijk gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten hout waardoor de FSC- en PEFC-keurmerken door elkaar heen lopen, wordt het een papieren rompslomp.

Al het hout in Nederland helemaal duurzaam
Daarom is STIP in het leven geroepen. Het nieuwe keurmerk zorgt voor duidelijkheid en eenvoud. Zowel voor Holland Packing als voor de klant. Een STIP-bedrijf koopt uitsluitend hout of houtproducten uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen. Met als doel: al het hout in Nederland helemaal duurzaam.

Onlangs heeft Holland Packing een audit gehad en is het bedrijf gecontroleerd op de voorwaarden die gelden volgens de STIP-certificatieregeling. Deze audit wordt met regelmaat herhaald.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.