Op de motor door Alaska en Zuid-Amerika: hoe werkt dat?

In 120 dagen van Alaska naar het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Op de motor. Veertien Nederlanders doen het en Holland Packing mocht hen helpen met de voorbereiding. Namelijk, het verpakken van de motoren.

Het is de tweede keer dat Rob en Dafne de Jong van Ride-on MotorTours deze route rijden. Maar het is de eerste keer dat de motoren met het vliegtuig naar Alaska gaan. “Normaal staan de motoren los in een container en doet het vrachtschip er twee maanden over. Maar de laatste keer werd een aansluitende boot gemist waardoor de boot niet op tijd in Alaska was. Hierdoor moesten wij later beginnen. Dat gaan we niet nog een tweede keer doen”, vertelt Rob.

Twee verschillende formaten
Daarom heeft het stel voor luchtvracht gekozen, maar dan worden er wel strengere eisen gesteld. Zo moeten de motoren onder andere verpakt worden in een kist. Op die manier kwam Rob bij Holland Packing uit. “Ik kwam Holland Packing tegen op internet en heb meteen gebeld. Ik kreeg vervolgens snel antwoord en dat vind ik belangrijk. Wij proberen zelf ook altijd zo snel mogelijk te reageren. Het voelde meteen goed.”

Holland Packing heeft kisten in twee verschillende formaten afgeleverd in de haven van Rotterdam. Op een zaterdag hebben de deelnemers zelf hun motoren vastgezet in de kisten waarna ze naar het vliegveld zijn getransporteerd.

‘Mooi gezelschap’
Bert Stoeten uit Ommen is een van de deelnemers. Hij rijdt al veertig jaar motor en heeft op die manier al diverse landen, zoals India, Amerika en Canada bezocht. In een motormagazine las hij over de reis van Ride-on MotorTours. “Zo is het balletje gaan rollen. Ik vind het wel spannend hoor”, aldus Bert. Hij werkt bij een motorzaak en gaat regelmatig een aantal weken op pad met een raceteam. Zo heeft hij een hoop vrije dagen opgebouwd waardoor hij nu vier maanden vrij kan nemen. “Het is een mooi gezelschap. Ik heb er zin in.”

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.