Nieuwe stof-afzuiginstallatie

De huidige centrale stofafzuiging doet al ruim 25 jaar trouw zijn dienst. Hoog tijd dus om deze te vervangen. Daarbij zijn we niet over een nacht ijs gegaan.

 

Na uitvoerig onderzoek stonden onderstaande criteria centraal bij de keuze voor de juiste stof-afzuiginstallatie;

  • Een modern stoffilter welke voldoet aan alle hedendaagse eisen en richtlijnen.
  • Een installatie welke voldoet aan alle ATEX richtlijnen.
  • Reductie van het geluidsniveau in de kistenfabriek.
  • Een zo laag mogelijk energie verbruik.
  • Een uiterst betrouwbare hoog rendement stof-afzuiginstallatie.


Het heeft heel wat omzwervingen gekost maar uiteindelijke zijn we tezamen met de Air Group in Breda tot een weloverwogen keuze gekomen. We kiezen weer voor de betrouwbaarheid van de Nederlandse fabrikant Modesta. Een prachtig hoogwaardig product van eigen bodem.

De nieuwe filterinstallatie wordt nu niet meer binnen geplaatst maar juist buiten. Hierdoor daalt het geluidsniveau in de fabriek en krijgen we tevens meer productieruimte. Op basis van de binnen en buitentemperatuur wordt de afgezogen en gefilterde lucht bij voorkeur naar buiten afgevoerd. Wanneer er in de wintermaanden binnen wordt gestookt zou het zonde zijn de verwarmde lucht naar buiten af te voeren. De gefilterde lucht komt dan weer retour in de fabriek. Al het leidingwerk wordt vernieuwd en gedimensioneerd op onze huidige en toekomstige bedrijfsvoering.
De afgezogen houtstof en houtvezels worden buiten verzameld in een zogenaamde houtmotcontainer. Deze wordt periodiek opgehaald. Houtmot vindt zijn weg in bijvoorbeeld biomassa pellets of moderne houtcomposiet producten.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.