Medewerker Aschwin in actie voor het goede doel

De directie van Holland Packing draagt graag een steentje bij aan een goed doel, maar de medewerkers ook. Zo verzamelde Aschwin van Gils visspullen en speelgoed en doneerde dat aan kinderen met een moeilijke thuissituatie.

Aschwin is een fanatiek visser. Dat doet hij regelmatig in de buurt of op zee. In de loop der jaren heeft hij veel spullen aangeschaft die hij niet allemaal meer gebruikt. “Ik dacht: ik ken nog meer vissers met veel spullen op zolder. Daarom plaatste ik een oproep op Facebook.”

Kinderen laten sporten
Het ging erg snel. Voordat Aschwin het door had, lag heel zijn zolder vol met visspullen. Het werd tijd om het weg te brengen. Hij zocht een stichting die hem aantrok en dat was Stichting van het Kind. Die organisatie helpt kinderen die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Door ervoor te zorgen dat ze kunnen sporten, zorgt de stichting dat de kinderen een positieve bijdragen kunnen leveren aan de maatschappij.

‘Veel mensen worden vergeten’
Aschwin vroeg aan de directie van Holland Packing of hij een bedrijfswagen mocht lenen om de spullen te vervoeren. “Dat mocht dus laadde ik de bus vol en reed naar Noordwijk om de spullen af te geven. Ik vind het mooi om dit te doen, want veel mensen worden vergeten.”

Speelgoed voor kinderen in armoede
Daarna bleef de actie in het hoofd van de Bredanaar – die overigens een groot NAC-fan is – spelen. Hij wilde het nog eens doen, maar dan met speelgoed. Hij plaatste opnieuw een oproep op Facebook. Al snel lag zijn zolder weer vol. Dit maal koos hij voor hulpgroep het Minimahoekje in Roosendaal. De stichting is erg blij met de hulp van Aschwin. “Wij houden ieder jaar een speelgoedactie voor kinderen waarvan de ouders in armoede leven. Tijdens kinderfeestjes, sinterklaas of kerst geven wij het speelgoed aan de kinderen”, vertelt Lucinda Konings van de stichting.

Maar de stichting voorziet de gezinnen van veel meer spullen, zoals kleding en huisraad. Ze kunnen alles goed gebruiken. Meer informatie over de stichting staat op de website: www.jeugdhonk-roosendaal.webnode.nl/minimahoekjersd.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.