Holland Packing zet in op teambuilding

Teambuilding is een belangrijk onderwerp voor Holland Packing. Daarom volgt het bedrijf al een aantal jaar trainingen onder begeleiding van Noortje van Diessen van Feedback Training & Consulting. “Je ziet dat de verbinding met elkaar steeds beter wordt.”

Het management van Holland Packing vindt de ontwikkeling van verpakkers, kistenmakers en het support team erg belangrijk. Om dat zo goed mogelijk te laten verlopen, is de hulp van Noortje ingeschakeld. “Ik zag meteen dat het een enthousiaste club is”, vertelt ze vanuit haar kantoor in Rijen.

 

 

Feedback of kritiek?

Noortje werkt niet met standaard trainingen. Voor iedere klant maakt ze sessies op maat. Zo ook voor Holland Packing waar onderdelen als gedrag en communicatie centraal staan. In 2012 werd de eerste training gegeven. “Ik trainde de medewerkers om bewust bezig te zijn met communicatie. We keken dan samen naar aspecten als: hoe ziet mijn gedrag eruit? Neem ik beslissingen vanuit mijn hoofd of vanuit mijn gevoel? En wat betekent dat voor het team?”

Dat deed Noortje aan de hand van het DISC-model, een analyse die inzicht geeft in de complexe werkelijkheid van mensen en brengt het gedrag overzichtelijk in kaart. Daarbij werd ook gekeken naar onbewuste processen als: hoe kom ik over? Hoe communiceer ik? En hoe wordt dat geuit op de werkvloer? “Ik merk dat de groep elkaar steeds vaker feedback geeft. In het verleden werd dat nog wel eens gezien als kritiek, terwijl het feedback was.”

Door de trainingen zijn de medewerkers erachter gekomen hoe ze overkomen. Daardoor komt feedback ook écht over als feedback in plaats van als kritiek. “Ook gaat het geven van complimenten steeds makkelijker. In zo’n training vinden ze dat spannend, maar op zo’n moment ontstaan er juist mooie dingen.”

 

 

Elkaar scherp houden

Volgens Noortje is het voor een bedrijf als Holland Packing belangrijk om te weten hoe medewerkers overkomen en communiceren. “Het gebeurt namelijk regelmatig dat medewerkers op locatie moeten verpakken. Het is dus belangrijk om te weten hoe je moet communiceren naar klanten en leveranciers. Ook is een effectieve interne samenwerking van groot belang.”

Door de jaren heen heeft Noortje diverse trainingen gegeven aan Holland Packing. Binnenkort wordt er gestart met een nieuwe reeks sessies. In de eerste sessie worden zaken behandeld als: wie ben ik? Wat is mijn rol in het team? En wat draag ik bij aan het succes? “In de tweede sessie gaan we dieper in op het aspect ‘ik en mijn collega’. Dan kijken we hoe we kunnen bouwen aan die relatie. In de derde sessie kijken we naar heel het team: hoe kunnen we als team groeien? Het is een leerproces, maar zo houden ze elkaar scherp.”

Noortje van Diessen is partner bij Feedback Training & Consulting en stimuleert mensen op een inspirerende en praktische manier zich verder te ontwikkelen. Het is de kunst om persoonlijke en commerciële doelen te vertalen naar concreet, effectief gedrag. Van die kunst heeft Noortje een sport gemaakt. In de vorm van training en coaching begeleidt zij individuen en organisaties bij de beweging naar een praktische gedragsverandering.

www.feedbackconsulting.nl - n.vandiessen@feedbackconsulting.nl

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.