Holland Packing verpakt veilig en snel voor luchtvracht

Holland Packing mag zich sinds een aantal jaar Erkend Luchtvrachtagent noemen. Dit betekent dat de goederen in een beveiligde keten worden verpakt en vervolgens vervoerd. Dit is veilig én snel, want hierdoor is de kans op vertragingen een stuk kleiner.

Er zijn maar weinig verpakkingsbedrijven die zich Erkend Luchtvrachtagent mogen noemen. Om de concurrentie voor te zijn, heeft Holland Packing drie jaar geleden besloten om zich te certificeren. Nu kunnen zij een breder pakket aanbieden richting de klanten.

Meerwaarde
Maar wat heeft het eigenlijk voor meerwaarde voor de klant? Erkend Luchtvrachtagent houdt in dat de goederen die op die wijze worden vervoerd en verpakt, door een beveiligde keten gaan. “Het moet een gesloten keten zijn. Zowel de vervoeder als verpakker moet in het bezit zijn van het certificaat. Als dat zo is, hoeft de vracht niet meer gecontroleerd te worden bij de douane en mag het zo het vliegtuig in”, vertelt Marc Belleter, KAM-coördinator (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) bij Holland Packing. Zo wordt er gewerkt met een speciale verzegeling en bepaalde documenten.

Erkend Luchtvrachtagent word je niet zomaar. Zo zijn twaalf medewerkers bij Holland Packing opgeleid tot luchtvrachtbeveiliger. Volgens Marc hebben deze mensen een sleutel waarmee zij bepaalde ruimtes wel mogen betreden die andere medewerkers niet mogen betreden. Dat heeft allemaal met veiligheid te maken. Ook moeten deze medewerkers over een verklaring van goed gedrag beschikken.

Extra controles
Naast deze twaalf medewerkers, zijn Marc en Ed Vermeulen beide luchtvrachtcontroleur. Zij moeten situaties herkennen als er iets mis is. “Ik controleer altijd alle producten die binnenkomen”, aldus Marc. Daarnaast beschikt Holland Packing over een beveiligd hekwerk en wordt er gebruik gemaakt van een registratieplicht als er goederen op het terrein zijn die verpakt worden via de beveiligde keten.

Eens in de vijf jaar wordt het bedrijf onaangekondigd gecontroleerd. Om tussendoor op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het Erkend Luchtvrachtagent, huurt Holland Packing ieder jaar een externe adviseur in. “Die voert voor ons een extra controle uit.”

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.