Holland Packing verpakt: F-104 Starfighter

Voor de medewerkers van Holland Packing stond een bijzondere klus te wachten. Namelijk het verpakken van een cockpit van een F-104 Starfighter, een Amerikaans gevechtsvliegtuig.

Hij heeft er dertig jaar over gedaan om alle onderdelen van de cockpit bij elkaar te vinden. Theo Stoelinga uit Waddinxveen is dan ook uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van de Starfighter. “Tja, je moet wel een beetje gek zijn want anders begin je niet aan zoiets.” De vraag is dan ook: waar begin je? Voor Theo begon het met het kopen van een plastic modelvliegtuig dat hij stap voor stap in elkaar heeft gezet. Daarna kreeg hij een onderdeel van een echt vliegtuig. Vanaf dat moment is hij gaan verzamelen.

Bezit van de zaak, einde van het vermaak
“Ik ging langs sloperijen om te kijken of ik dingen kon vinden en ik heb bij verzamelaars onderdelen gekocht. Het heeft me een hoop moeite gekost, maar op die manier ontmoette ik veel mensen.” Hoeveel onderdelen hij in die dertig jaar precies heeft gespaard, weet hij niet. Maar dat het er veel zijn, weet hij wel.

Op een gegeven moment was de cockpit compleet. “Tijdens het verzamelen ging ik elke dag wel even naar de zolder, want daar stond ie. Maar vanaf het moment dat de cockpit compleet was, was het einde vermaak.” Nu, tien jaar later, vonden zijn vrouw en kinderen het wel eens tijd worden dat de cockpit een nieuw thuis kreeg. “Ik wil hen later niet opzadelen met mijn werk. Daarom heb ik besloten om mijn verzameling te verkopen.”

Een cockpit in een doos?
Via een speciale vereniging voor Starfighter enthousiasten vond Theo al snel een koper. Een museum in Los Angeles ziet de cockpit wel zitten. “In het verleden heb ik wel eens onderdelen zelf verpakt, maar een cockpit in een doos versturen, gaat nogal moeilijk.” Via internet kwam hij bij Holland Packing uit. De cockpit moest eerst op de zolder van Theo uit elkaar worden gehaald waarna hij bij Holland Packing weer in elkaar moest worden gezet. “Met het in elkaar zetten, ben ik anderhalve dag bezig geweest. Het leek wel of ik deel van de familie was; zo aardig en vriendelijk waren alle medewerkers van Holland Packing. En toen ik het eindresultaat van de verpakking zag, vond ik de buitenkant van de kist net zo mooi als de binnenkant.”

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.