Holland Packing verpakt couveuse voor Nepal

Holland Packing heeft een steentje bijgedragen aan het opknappen van een kraamkamer in Nepal. Door het verpakken van een couveuse kunnen de pasgeboren baby’s vanaf nu beter verzorgd worden.

De Nepal Care Foundation is een stichting die is opgericht door verpleegkundigen Eric en Joke van Heuvelen. Hun doel is om fondsen en middelen te werven om hiermee de allerarmsten van medische zorg te kunnen voorzien. Dat gebeurt in de vorm van Free Health Camps die een aantal keer per jaar worden georganiseerd. Dan reizen Eric en Joke af naar Nepal en krijgen hulp van de bestaande Free Health Post in de buurt. Daar werken Nepalese artsen en verpleegkundigen die verbonden zijn aan het ziekenhuis in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.

Hoe komt een couveuse in Nepal?
In de Free Health Post in Harisiddhi, een plaatsje dat op 10 kilometer van Kathmandu ligt, is een eenvoudige kraamkamer. Tot voor kort miste het een goed bed, een Doppler waarmee de moeder en andere familieleden het hartje van het ongeboren kindje kunnen horen én een couveuse. De stichting kreeg onlangs een couveuse gedoneerd van een kinderarts uit Woerden. Maar hoe komt een couveuse in Nepal? Daar heeft Holland Packing bij geholpen.

Eric zocht contact met het bedrijf en vroeg naar de mogelijkheden. Holland Packing besloot om de couveuse kosteloos te verpakken. “Wij vinden dit een goed initiatief. Je bent direct betrokken en ziet meteen waar het heen gaat”, vertelt Ed Vermeulen, algemeen directeur van Holland Packing.

Geen verwarming
Ondertussen is de couveuse gearriveerd in Nepal. Door de samenwerking kunnen de pasgeboren baby’s vanaf nu warm worden gehouden in de couveuse, want er is geen verwarming in de kraamkamer. Ook heeft de stichting een Doppler kunnen aanschaffen door een collecte die is gehouden op een school in Doorn. “Dankzij deze fantastische giften en ondersteuning hebben wij de kraamkamer in de Health Post van Harisiddhi op weten te knappen. Allen heel hartelijk bedankt”, reageert de stichting.

Ook steunen?
Holland Packing heeft de Nepal Care Foundation gesteund en blijft dat in de toekomst ook doen. Hiermee kan de stichting Free Health Camps organiseren en het aantal Health Posts verder uitbreiden naar andere dorpjes.

De Nepal Care Foundation ook steunen? Dat kan door te sponsoren, een gift over te maken of een fairtrade product uit Nepal te kopen via de webshop. De netto opbrengst komt geheel ten goede aan de Nepal Care Foundation!

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.