Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Werkfruit is een organisatie die bedrijven voorziet van fruitboxen, met puur en alleen fruit van lokale telers. Thijs van der Made, technisch directeur van Holland Packing, kwam anderhalf jaar geleden iemand tegen van dat bedrijf en was meteen geïnteresseerd in het concept. "We willen onze medewerkers bewust laten eten, op deze manier dragen wij als werkgever bij aan dat doel.”

Iedere week levert Werkfruit een kist vol seizoensgebonden fruit af bij Holland Packing. Dat kunnen bananen, appels, peren, maar ook kakifruit zijn. "De bananen zijn altijd als eerste weg", constateert Van der Made glimlachend. "Het is sowieso met enorm veel enthousiasme ontvangen door onze werknemers. Aan het einde van de week is de kist helemaal leeg."

Iemand die op de gezonde route is, zal daar sneller op blijven in plaats van weer terug te grijpen naar een slechte snack, is de gedachte van Van der Made. "Voor het avondeten zullen zij dus ook eerder groente kiezen. Je maakt ze bewust van wat gezond is. Ze pakken nu een stuk fruit als ze trek hebben, in plaats van snoep of een broodje kroket."

Uiteindelijk krijgt Holland Packing de investering terug. "Want het ziekteverzuim daalt.”

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.