Holland Packing ontwerpt 15 meter lange kist

Een bijzondere klus stond Holland Packing deze maand te wachten. Voor een vaste klant werd een kist ontworpen met daarin een skid.

Een skid is een installatie op een frame. Zo kan een complete installatie sneller worden geïnstalleerd in een bestaande fabriek dan telkens losse componenten te monteren. Daardoor hoeft het productieproces ook minder lang onderbroken te worden. Ideaal voor bedrijven in de industrie en een leuke uitdaging voor Holland Packing om te verpakken. Het plateau was namelijk 15 meter lang, 4 meter breed, 4 meter hoog en woog zo’n 72 ton.

Exceptioneel transport
Door de afmetingen en het gewicht was het een uitdagende klus om de kist met daarin de skid corrosie- en vochtwerend te verpakken en te vervoeren. Vanwege de hoogte van de kist, moest er gebruik worden gemaakt van een speciale lage trailer. Daarmee moest ook extra langzaam worden gereden. Uiteindelijk is de kist veilig aangekomen in de haven van Antwerpen en op de boot gezet richting het Verre Oosten. “Het was een complex project, maar we hebben samen met de klant, de vervoerder en de haven de krachten gebundeld. Het was een goede samenwerking”, vertelt Thijs van der Made, technisch directeur van Holland Packing.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.