Hoe creëer je een gezonde werkplek?

Holland Packing doet er alles aan om een zo goed mogelijke werkplek in te richten voor de medewerkers. Een onderdeel daarvan is zo min mogelijk stof in de werkplaats en daarom is er gekozen voor een fijnstoffiltering.

Holland Packing wil bijdragen aan het creëren van een duurzame, groene wereld. Een onderdeel daarvan is een gezonde werkplek voor de medewerkers. In de werkplaats wordt hout gezaagd en dit zorgt voor stofvorming. En stof hoort niet in je longen thuis, aldus Thijs van der Made, technisch directeur bij Holland Packing.

Minder stoken
Een groot deel van de stof wordt al gefilterd, maar de fijnstof niet. “Dat daalt neer in de werkplaats en verplaatst zich door de ruimte. Een fijnstoffiltering moet dit voorkomen”, vertelt Thijs. In totaal worden er vier units tegen het dak gemonteerd. De apparaten filteren continu de werkplaats.

Volgens Thijs is er nog een bijkomend voordeel van de filtering. Die zorgt er namelijk voor dat de warme lucht wordt verdeeld en niet bovenin de hal blijft hangen. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en dat is weer beter voor het milieu. Maar het belangrijkste voordeel is een gezonde werkplek voor de medewerkers. “Dit moet een positief effect hebben op de arbeidsprestatie en op het ziekteverzuim.”

Tilhulp
De nieuwe filtering wordt dit jaar nog geïnstalleerd. Zodra het systeem hangt, wordt er een stofmeting gedaan die een stofreductie moet laten zien van zestig tot tachtig procent. “We moeten goed zorgen voor onze mensen.”

Wat de volgende stap is? “We zijn aan het kijken naar een tilhulp. Dat is een systeem met een soort zuignap die de houten platen kan optillen. Dan hoeven de medewerkers dat niet meer zelf te doen.”

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.