Europa kampt met schaarste aan hout

De beschikbaarheid van Europees hout staat onder druk. Steeds meer landen exporteren hout uit Europa en het warme weer heeft een negatieve invloed op de productie van hout. Hierdoor stijgen de prijzen. Holland Packing streeft ernaar dat klanten zo min mogelijk merken van deze ontwikkelingen.

De Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV) – en dus ook Holland Packing – maakt zich zorgen. Het is te warm in het noordoosten van Europa. Hierdoor is de bodem van de bossen papperig in plaats bevroren. Dit heeft een negatieve invloed op de productie van hout. Tegelijkertijd is China gestart met het kopen van Europees hout om hun eigen bossen te sparen én is de vraag uit Italië, Frankrijk en Amerika gestegen.

Dit heeft gevolgen voor de houtprijs. In het laatste kwartaal van 2017 zou de prijs tien procent zijn gestegen in vergelijking met voorgaande jaren, aldus de Duitse krant ‘Welt am Sonntag’.

Holland Packing is druk bezig met dit vraagstuk en streeft ernaar dat klanten zo min mogelijk merken van de schaarste en prijsstijgingen. “Het is een kwestie van goede contracten afsluiten. Gelukkig hebben we voor de eerste twee kwartalen van dit jaar een goed contract kunnen afsluiten. Daardoor is de toevoer van hout voor die twee kwartalen veilig gesteld”, aldus Ed Vermeulen, algemeen directeur van Holland Packing.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.