Duurzaam hout

Hout is een van de weinige bouwmaterialen die in de natuur groeit. Het is mooi, sterk, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Terwijl de boom groeit, helpt deze het milieu, door het absorberen van kooldioxide en het produceren van zuurstof.

Al vele jaren kopen we hout en plaat materiaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Zo blijven we de beschikking houden over deze oneindige bouwstof. Om deze gedachte extra kracht bij te zetten heeft de directie van Holland Packing dit beleid opgenomen als een nieuwe 'mission statement'. Er worden duidelijke en schriftelijke afspraken gemaakt met onze toeleveranciers. In de praktijk zal dit erop neerkomen dat elke levering van hout of plaat moet voldoen aan het keurmerk van PEFC of FSC.
Goed verpakt met duurzaam hout.

Nog een weetje;
Al ons resthout, zaagsel en houtstof wordt periodiek opgehaald. Het vindt zijn weg terug in de maatschappij als biomassa pellets of als grondstof in moderne houtproducten als spaanplaat, MDF of andere houtcomposieten.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.