De mensen achter Holland Packing: Ronnie Roolvink

Ronnie Roolvink is kistenmaker bij Holland Packing en dit jaar 12,5 jaar in dienst. Wij vroegen hem naar zijn passie voor hout. “Als ik een paar dagen niet heb gewerkt, kan ik daarna echt weer genieten van die geur.”

Toen Ronnie de eerste keer bij Holland Packing binnenkwam, was hij meteen verkocht. Hij zag al die mannen met schiethamers in de weer en dacht: dat wil ik ook. “Ik mocht proefdraaien en sindsdien ben ik hier niet meer weg te slaan.”

Hout heeft iets

Hij is heel de dag in de weer met hout, zaagmachines en schiethamers. De ene keer voor een grotere kist dan de andere keer. “Ieder project is voor mij weer een uitdaging, want ik wil de kist zo netjes mogelijk maken. Het moet strak zijn en de afmetingen moeten kloppen. Soms moet er dan wel eens een plankje tussenuit.”

Maar dat plankje is niet zomaar een plankje voor Ronnie. “Hout heeft iets. Het is een mooi, natuurlijk product waar je alles van kan maken wat je maar wilt.” Ook naast zijn werk geniet hij ervan. Zo gaat hij regelmatig op vakantie naar de Belgische Ardennen. “Voor de rust, de natuur en het bos.”

 

 

Vrijheid

Hoe het komt dat hij iedere dag met plezier naar zijn werk gaat? “Door het werk zelf, maar ook door de band met mijn collega’s. De sfeer is prima.” Naast het werk en zijn collega’s, stelt Ronnie de vrijheid op prijs die hij heeft bij Holland Packing. “Die vrijheid, dat waardeer ik.” En dat komt weer de creativiteit en kwaliteit van de producten ten goede.

Hoewel hij al 12,5 jaar in dienst is, heeft Ronnie er nog lang geen genoeg van. “De afgelopen jaren heeft het bedrijf veel opgebouwd. Dat heb ik allemaal mee mogen maken. Op feestjes vertel ik dan ook altijd trots wat ik doe.”

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.