De mensen achter Holland Packing: Matty Oppatja

Bij Holland Packing noemen ze hem ook wel de spil van het bedrijf. Zelf ziet hij zich meer als een stabiele factor. Hoewel Matty Oppatja pas twee jaar bij Holland Packing werkt, voelt het voor hem al als thuis.

Als na 17,5 dienstjaren het bedrijf ineens failliet gaat en je opnieuw moet gaan solliciteren, is dat niet niks. Toch pakte Matty het solliciteren met beide handen aan en mocht hij al snel op gesprek komen bij Holland Packing. “Na het eerste gesprek had ik al een goed gevoel. Ik dacht: hier pas ik wel tussen.” En dat was wederzijds.

Turnen versus Holland Packing
Het fijne aan het bedrijf vindt Matty de korte lijnen. “Iedereen werkt dicht bij elkaar en er is ook geen sprake van hiërarchie. Dat zorgt voor teamgevoel. Je moet het dan ook met z’n alle doen.” Dat teamgevoel in combinatie met hard werken doet hem denken aan zijn turnverleden. Dat heeft hij twintig jaar lang op hoog niveau gedaan. Nu moedigt hij enkel nog zijn kinderen aan in de sporthal en op het voetbalveld. Bij Holland Packing staat hij dan ook wel bekend als een familieman.

Toen Matty bij het bedrijf begon, vond hij met name die grote kisten indrukwekkend. “Soms lijken het wel huizen, zo groot.” Nu, twee jaar later, is hij het wel meer gewend. Zo ziet hij zichzelf ondertussen ook als een stabiele factor binnen het bedrijf. “Uiteindelijk wil ik een vaste waarde zijn. Ik hou van aanpakken; stilstand is achteruitgang.”

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.