De mensen achter Holland Packing: José Kuijpers-Goos

José Kuijpers-Goos is de financiële sluitpost van Holland Packing. Zij zorgt ervoor dat de financiële administratie op orde is, een essentieel onderdeel binnen elk bedrijf. Daarnaast runt zij haar eigen onderneming: Baronie Tuinontwerpen.

De sollicitatie van José bij Holland Packing verliep 11,5 jaar geleden vrij komisch. “Ik denk er nog steeds weleens aan terug en schiet dan vaak in de lach”, vertelt ze. Een brief van de intercedent was nooit bij haar aangekomen, waardoor ze een afspraak had staan bij Holland Packing voor een gesprek zonder dat zelf te weten. “Tot ik opeens een telefoontje kreeg. Die man vroeg of ik alsnog kon komen, hij was speciaal naar Holland Packing gereden voor de sollicitatiegesprekken. Ik ben maar snel gegaan, vond het ook zo sneu om hem te laten zitten.” Ze had echter één probleem: “Ik was totaal niet representatief gekleed. Ik was namelijk bezig met het opruimen van het archief bij mijn vorige werkgever, had oude kleding aan die onder het stof zat.” Toch ging ze. “Ik gooide een plens water in mijn gezicht, klopte mijn kleren af en dacht: het is in ieder geval een goede oefening in solliciteren.” Ze was dan ook enigszins verbaasd toen ze toch werd aangenomen. “Maar achteraf gezien heeft mijn ontspannen houding misschien juist wel bijgedragen aan een goede sollicitatie.”

Het werk bij Holland Packing bevalt haar erg goed. “Het is een gemoedelijk en kleinschalig bedrijf, dat is voor mij het belangrijkst.” Ze kan het goed vinden met zowel de directie als het andere personeel. “Die weten ook wel dat ze met mij geen ruzie moeten krijgen, aangezien ik hun salarissen beheer”, vertelt ze met een grote glimlach. Ze voelt dat directeuren Ed Vermeulen en Thijs van der Made waarde hechten aan de financiële administratie. “Ze gaan met de tijd mee, dat is bij sommige bedrijven wel anders. Die zien mijn soort werk vaak puur als noodzakelijk kwaad.”

Tuinen
Ze is zo’n anderhalve dag per week werkzaam bij Holland Packing en heeft daarnaast nog een eigen bedrijf, Baronie Tuinontwerpen. De naam zegt het al: Kuijpers is een kei in het uittekenen van de ideale tuin. “Een huis met een tuin die naar je zin is, voelt echt als een thuishaven. Ik wil iedereen een achtertuin geven waarin hij of zij lekker kan leven of gewoon naar kan kijken. Het is een natuurlijke en gezonde verlenging van het huis, zorgt voor rust én zuurstof.”

Kuijpers vindt het van groot belang dat tuinen groen zijn. “Een volledig betegelde tuin is eigenlijk gewoon een binnenplaats. Een boompje kan al voor een heel ander beeld zorgen. Veel mensen zijn bang voor het onderhoud, maar dat valt echt wel mee.” Haar doel is duidelijk: “Het geeft mij een kick als ik van mensen hoor dat ze heel tevreden zijn met het eindresultaat. Het is belangrijk dat de tuin achter je huis echt als jouw tuin voelt.”

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.