De beste oplossing voor werkgever en werknemer

De medewerkers zo fit mogelijk houden om de meest ideale werksituatie te creëren. Dat is een van de doelen van Holland Packing. Inge van Oers van Link@Work uit Dordrecht, re-integratie-, advies- en outplacementbureau, helpt het bedrijf daarbij.

Als een medewerker niet lekker in zijn vel zit, kan dat nadelige gevolgen hebben voor de werkgever. Een zieke werknemer kan namelijk zomaar anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel kosten als de brutoloonkosten. Tegelijkertijd heeft het thuiszitten voor de werknemer ook veel impact. Link@Work kijkt daarom altijd naar een oplossing die het beste is voor iedereen.

Leg de casus eens voor
Maar voordat die oplossing er is, moeten er eerst gesprekken worden gevoerd. Dat kan in verschillende fases zijn. “De meest belangrijke fase is: preventie. Daar gaat het om zo fit mogelijk te zijn en ook te blijven”, vertelt Inge. Als een medewerker fit is en de band met de werkgever is goed, dan is de kans op ziekteverzuim een stuk lager. “Over dit onderwerp geven we vaak voorlichting bij bedrijven.”

Een andere fase is de vroege uitval. “Er is iets aan de hand met een medewerker. De vraag is dan: hoe zorg je dat het zo kort mogelijk duurt en hoe voorkom je het in de toekomst. Op dit gebied is de meeste winst te behalen.” Op zo’n moment is het dan ook interessant voor een werkgever om Link@Work te benaderen en de casus voor te leggen.

Op zoek naar het doel en belang
De laatste fase is de langdurige uitval. Op dat moment kijkt Inge samen met de werkgever en -nemer naar een oplossing voor in de toekomst. “De werkgever en werknemer hebben vaak dezelfde doelen en belangen. Het is mooi als je die samen vindt en tot de beste oplossing komt.”

Bij Holland Packing heeft Link@Work in het verleden diverse mensen met fysieke problemen ondersteund. “We hebben begeleid van begin tot eind zodat we uiteindelijk tot het beste toekomstperspectief zijn gekomen voor zowel de werknemer als de werkgever.” Maar niet alleen bij fysieke problemen kan Inge ondersteunen. Dat kan ook zijn als er bijvoorbeeld sprake is van een scheiding, een verlies, een beginnende verslaving of ziekte. “Dat willen mensen niet altijd delen met de werkgever, maar ze willen zichzelf ook niet ziek melden. Op zo’n moment kunnen medewerkers ons direct benaderen.”

Inge van Oers is loopbaanbegeleider, trainer, re-integratiedeskundige en anti-stress consultant. In 2009 is ze gestart met Link@Work nadat ze werkzaam is geweest bij een re-integratiebureau en als maatschappelijk werker. Door doeltreffende gesprekken te voeren, gaat ze altijd op zoek naar de beste oplossing voor zowel de werkgever als de werknemer.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.