Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt. Van die apparaten gaat ook een preventieve werking uit, merkt directeur Ed Vermeulen.

Holland Packing werkte al jaren met schokindicatoren, kleine apparaten waarmee zichtbaar wordt of een levering onderweg veel te verduren heeft gehad qua trillingen, schokken en stoten. Daar kleefde echter een groot nadeel aan: met de indicatoren was alleen zichtbaar óf de schokindicatie ergens onderweg overschreden was, maar niet waar en wanneer. De schokrecorders laten dat wel zien.

Door middel van een applicatie kun je de hele reis van de levering volgen, je ziet precies wat het doormaakt. Als er schade is geleden, wordt via die app duidelijk waar en wanneer dat is gebeurd.

Holland Packing doet in Breda al veel aan de bescherming van schokgevoelige machines bij het verpakken, met bijvoorbeeld het gebruik van absorberende materialen. Toch kan een onvoorzichtige transporteur nog altijd schade opleveren. Als die weet dat er een schokrecorder aanwezig is, wat duidelijk staat aangegeven op de verpakking, gaat daar ook een preventieve werking van uit. Een betere voorzorgsmaatregel bestaat niet.

Actualiteiten

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.