• Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

 • Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

Dit is wél rocket science

Gepubliceerd op 5 november 2018

Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.

"We ondersteunen mensen en organisaties op verschillende vlakken, maar dit project sluit ook nog eens goed bij ons bedrijf aan. Waar zouden wij zijn zonder techniek? Het is de basis van alles wat wij gebruiken", legt Ed Vermeulen, directeur van Holland Packing, uit. Hij hanteert regelmatig de leus 'wat wij doen is geen rocket science', maar dat is in dit geval dus wel zo. De kist voor een raket is namelijk een verpakking die veel expertise vraagt.

"De buitenkant van de raket is grotendeels gemaakt van composiet, dunne structuren van carbon fiber of glasvezel die makkelijk kunnen beschadigen tijdens het transport", legt Eoghan Gilleran uit, teammanager van het Project Stratos, zoals het bouwen van de raket genoemd wordt. "Om al deze onderdelen veilig en efficiënt te vervoeren, heeft Holland Packing een grote kist met het juiste interieur geleverd." Het resultaat: "Na iets meer dan een week onderweg te zijn geweest, is de raket in piekfijne staat aangekomen in Spanje."

Daar zou de raket namelijk gelanceerd worden voor de editie van 2018. Helaas slaagde de poging niet, eerder zette Delft al eens een Europees record neer. Lees hier meer over de meest recente poging.

Voor Holland Packing is het een interessant project, legt Vermeulen uit. "Het is een lange kist, waarin veel losse materialen liggen. Die moeten makkelijk losgemaakt kunnen worden, aangezien het een kist is die meerdere keren gebruikt wordt." De langwerpige houten verpakking staat opgeslagen bij Holland Packing in Breda, aangezien de studenten in Delft daar geen ruimte voor hebben.

Meer nieuwsberichten

Ga naar het archief >>

Terug