• Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

 • Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

Gepubliceerd op 5 november 2018

Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt. Van die apparaten gaat ook een preventieve werking uit, merkt directeur Ed Vermeulen.

Holland Packing werkte al jaren met schokindicatoren, kleine apparaten waarmee zichtbaar wordt of een levering onderweg veel te verduren heeft gehad qua trillingen, schokken en stoten. Daar kleefde echter een groot nadeel aan: met de indicatoren was alleen zichtbaar óf de schokindicatie ergens onderweg overschreden was, maar niet waar en wanneer. De schokrecorders laten dat wel zien.

Door middel van een applicatie kun je de hele reis van de levering volgen, je ziet precies wat het doormaakt. Als er schade is geleden, wordt via die app duidelijk waar en wanneer dat is gebeurd.

Holland Packing doet in Breda al veel aan de bescherming van schokgevoelige machines bij het verpakken, met bijvoorbeeld het gebruik van absorberende materialen. Toch kan een onvoorzichtige transporteur nog altijd schade opleveren. Als die weet dat er een schokrecorder aanwezig is, wat duidelijk staat aangegeven op de verpakking, gaat daar ook een preventieve werking van uit. Een betere voorzorgsmaatregel bestaat niet.

Meer nieuwsberichten

Ga naar het archief >>

Terug