• Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

 • Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

De mensen achter Holland Packing: Sam Soerokromo

Gepubliceerd op 29 januari 2018

Sam Soerokromo (62) verhuisde meer dan twintig jaar geleden vanuit Friesland naar Breda. Hij mocht meteen op gesprek komen bij palletfabriek Hallensleben, een zustermaatschappij van Holland Packing. Het voelde als een warm bad voor Sam. “Ik kon snel aarden. Nu zijn we collega’s én vrienden.”

Sam verhuisde samen met zijn vrouw naar Breda voor de werkgelegenheid. Met zijn achtergrond als procesoperator kon hij al snel aan de slag in de palletfabriek. “Ik solliciteerde en mocht meteen op gesprek komen. Na drie maanden kreeg ik een vast contract. Daar was ik erg blij mee”, vertelt hij trots.

Doordat de palletfabriek een zustermaatschappij van Holland Packing was, mocht Sam een keer invallen bij het verpakkingsbedrijf. “Toen was Holland Packing nog niet zo groot en hadden ze te weinig mensen op dat moment. Het werk beviel goed. Ik had het meteen naar mijn zin.”

Op een gegeven moment werd Sam gevraagd om als verpakker te komen werken bij Holland Packing. Nu, 22 jaar later, is hij doorgegroeid tot senior verpakker. “Mijn werk is variërend. Dat vind ik leuk. Ik ben vaak aan het werk bij de klant. In Nederland, maar ook in het buitenland. We zijn onder andere in Frankrijk, Noorwegen en Italië geweest. Waarschijnlijk gaan we binnenkort weer voor drie weken naar Italië.”

Sam merkt dat Brabanders gemoedelijker zijn dan Friezen. Daardoor kon hij destijds snel aarden in het zuiden. Nu kan hij het zo goed met zijn collega’s vinden dat het vrienden van hem zijn geworden. “We vieren wel eens kerst met elkaars gezinnen. Als de mogelijkheid er is, doen we het weer. Daarom zijn we vrienden.”

Meer nieuwsberichten

Ga naar het archief >>

Terug