• Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

 • Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

Zo wordt verpakkingshout gerecycled

Gepubliceerd op 19 december 2017

Hout is het meest gebruikte product bij Holland Packing. De meeste houten verpakkingen kunnen worden hergebruikt, zoals pallets en kisten. Mocht de verpakking op de eindbestemming niet meer bruikbaar zijn, kan deze afgevoerd worden via een erkend recyclebedrijf. Zij zorgen ervoor dat het verpakkingshout een nieuwe bestemming krijgt en gaat deelnemen aan de circulaire economie.

Voorbeeld 1: Spaanplaatproductie
Een groot gedeelte van het overgebleven hout wordt gebruikt voor de productie van spaanplaten. Als eerste wordt metaal, glas of plastic uit het hout gehaald. Metalen voorwerpen, zoals schroeven worden met behulp van magneten verwijderd. Daarna wordt het hout verwerkt in plaatmateriaal zoals spaanplaat, OSB of MDF. Het is prachtig plaatmateriaal dat we terugvinden in de bouw, verpakkings- en meubelindustrie.  Vier tips voor het recyclen van hout

Afbeelding 1: OSB.


Voorbeeld 2: Bio-energie
Van hout kan ook energie gemaakt worden, namelijk bio-energie. Dat is energie uit biomassa. Het hout wordt dan geperst in zogenaamde pellets (korrels). Steeds meer particuliere kachels en professionele verbrandingsinstallaties zijn ingesteld op deze speciale pellets.

Voorbeeld 3: Bodembedekking
Hout kan ook hergebruikt worden in (moes)tuinen en dierenkooien. Het wordt dan verwerkt tot houtsnippers of zaagsel. De houtsnippers kunnen gebruikt worden als bodembedekking in de (moes)tuin en het zaagsel kan dienen als ondergrond in bijvoorbeeld een konijnenkooi.

Voorbeeld 4: Maak er iets moois van

Afbeelding 2: een tafel en bank van hout.

Afbeelding 2:

een tafel en bank van hout.

We zien het steeds vaker: een tuinset van hout. De creatievelingen onder ons kunnen vast iets moois maken van het overgebleven hout. Denk bijvoorbeeld aan een tafel, boekenplank, kruk of bed. Ook zou je er zelfs een schuurtje van kunnen maken. Schijnbaar wordt dat in het buitenland regelmatig gedaan. Zo zouden er al diverse schuurtjes gemaakt zijn van de soms extreem grote kisten die Holland Packing maakt.

Zo blijkt maar weer dat hout een fijn materiaal is om mee te werken.

 

 

 

Meer nieuwsberichten

Ga naar het archief >>

Terug