• Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

 • Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

Holland Packing gaat voor duurzaam

Gepubliceerd op 26 september 2017

Een duurzame, groene wereld. Voor de kinderen van nu, maar ook voor de kinderen van later. Met dat doel voor ogen is Holland Packing gestart met het nog beter scheiden van het afval. Ook is het bedrijf op zoek naar manieren om energie te besparen.

Om een duurzame, groene wereld te creëren, neemt Holland Packing een aantal maatregelen. Een van die maatregelen is het nog beter scheiden van afval. Volgens Thijs van der Made, technisch directeur bij Holland Packing, wordt er op dit moment iedere week afval opgehaald. Dat moet naar een keer in de twee weken. “Om dat te bereiken moeten we in de kistenfabriek al beginnen met scheiden. We hebben nu negen verschillende bakken, zoals voor karton, metaal, hout, plastic en chemisch afval. Maar dat moeten er meer worden. We hebben aan de leverancier gevraagd hoe we het afval nog verder kunnen reduceren”, vertelt Thijs.

Energie opwekken
Als afval beter wordt gescheiden, kan er nog meer herverwerkt worden. Want dat is het doel. Zo wordt het houtafval al gebruikt voor het maken van houtsnippers die weer worden gebruikt voor het opwekken van energie. Ook wordt het als grondstof gebruikt voor milieuvriendelijke kattenbakkorrels. “Die mogen bij het groen afval.”

Naast het reduceren van het restafval, wil Holland Packing ook meer energie besparen. Zo is er ondertussen geïnvesteerd in een nieuwe afzuiging en is er LED-verlichting geplaatst. “Daardoor verbruiken we al een kwart minder stroom. Ook hebben we dakramen geplaatst zodat het licht vaker uit kan. Zo proberen we steeds verder te gaan.”

Afhankelijk van natuurbronnen
Thijs denkt nog aan andere manieren om energie te betrekken, zoals zonnecellen op het dak. Maar dat is iets voor in de toekomst. “We streven naar een duurzame wereld en proberen tegelijkertijd kosten te besparen waardoor we een serieuze partner blijven voor onze klanten.”

 

Holland Packing gaat voor duurzaam

Meer nieuwsberichten

Ga naar het archief >>

Terug