• Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

 • Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

Veiligheid: een continu proces bij Holland Packing

Gepubliceerd op 18 mei 2017

Veiligheid is een continu proces bij Holland Packing. Zowel binnen het bedrijf als op werkplekken op locatie. Daarom is ervoor gekozen om de eisen van VCA te hanteren. Iets wat bijzonder is voor een verpakkingsbedrijf.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en wordt bijna door iedere opdrachtgever in de bouw als verplicht gesteld. In de verpakkingsbranche is daar amper sprake van. Toch is veiligheid erg belangrijk in deze branche, omdat er onder andere gewerkt wordt op grote hoogte en met machines. Daarom heeft Holland Packing ervoor gekozen om de eisen van VCA te hanteren. Marc Belleter is als KAM-coördinator (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) verantwoordelijk voor de naleving ervan.

Bewustzijn creëren
“Ik merk dat wij binnen Holland Packing alles goed op orde hebben op het gebied van veiligheid. Als wij voor een klant werk op locatie uitvoeren, kan het nog wel eens voorkomen dat het minder goed geregeld is. Op zo’n moment maken wij de klant bewust van het risico dat gelopen wordt”, vertelt Marc die in het verleden bij een bureau heeft gewerkt waarbij hij bedrijven moest controleren op onder andere veiligheid.

Gezondheid
Maar niet alleen op locatie wordt de veiligheid gecontroleerd, ook binnen het bedrijf. Het is een continu proces. “We willen de omstandigheden steeds verbeteren. Zo is onlangs een nieuw afzuigsysteem geplaatst waardoor er minder stof op de werkvloer is. Dat is beter voor de gezondheid van de werknemers. Ook hebben we maatregelen genomen waardoor er meer natuurlijk licht naar binnen schijnt.”

Betrouwbare partner
Volgens Marc is het hanteren van de VCA-eisen een meerwaarde om voor Holland Packing te kiezen als verpakkingspartner. “Bedrijven vinden ons daardoor een betrouwbare partner. Ook is het een teken dat er goed wordt omgegaan met het materiaal en de machines die verpakt moeten worden. Het gebeurt op de juiste, veilige manier.”

Meer nieuwsberichten

Ga naar het archief >>

Terug