Beste vriend tegen schokken: de schokrecorder

5.11.2018 - Holland Packing maakt steeds vaker gebruik van schokrecorders. Dat zijn geavanceerde schokindicatoren waarmee het bedrijf precies kan zien waar en wanneer een product een schok of stoot krijgt.

Holland Packing snoept gezond met Werkfruit

5.11.2018 - Gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Daarom biedt de directie van Holland Packing haar werknemers al anderhalf jaar lang iedere week een kist van Werkfruit aan.

Dit is wél rocket science

5.11.2018 - Holland Packing draagt geregeld zijn steentje bij aan bijzondere projecten. Zo maakt het kosteloos de kist voor de raketten die studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen.

De mensen achter Holland Packing: José Kuijpers-Goos

5.11.2018 - José Kuijpers-Goos is de financiële sluitpost van Holland Packing. Zij zorgt ervoor dat de financiële administratie op orde is, een essentieel onderdeel binnen elk bedrijf.

Gegarandeerd duurzaam dankzij het STIP-keurmerk

5.11.2018 - Holland Packing heeft niet alleen een missie en een visie, maar ook een droom: een groene leefomgeving voor de kinderen. Daar hoort een duurzame werkwijze bij, die wordt gegarandeerd dankzij het STIP-keurmerk.

Vijf feiten over ISPM 15

24.5.2018 - Wist je dat Holland Packing enkel gebruik maakt van behandeld hout. Wij hebben vijf feiten over ISPM 15 op een rijtje gezet. Feit 1: Verspreiding van ongedierte Het hout en de schors van een levende boom zit vaak vol ongedierte en ziektekiemen.

Waarom is hout schaars?

24.5.2018 - Misschien heb je het in de krant of in onze vorige nieuwsbrief gelezen: hout in Europa is schaars. En nog steeds, maar wat is daar eigenlijk de oorzaak van.

De mensen achter Holland Packing: Marc Daane

24.5.2018 - Marc Daane (42) uit Breda heeft een doel voor ogen: Holland Packing nog meer één team maken. Zelf is hij teamleider van de kistenfabriek en omschrijft hij zijn team als ‘een goede club die altijd op elkaar kan rekenen’.

Krimpfolie: een kwalitatieve, kostenbesparende methode

24.5.2018 - Onlangs verpakten wij een groot machinedeel in krimpfolie, maar wat is krimpfolie en wat zijn de voordelen van deze manier van verpakken. Holland Packing maakt gebruik van een hoogwaardige, brandvrije en gecertificeerde krimpfolie.

Herbruikbare kist: ideaal voor veelvuldig gebruik

24.5.2018 - Wist je dat Holland Packing ook herbruikbare kisten ontwerpt. Dat is ideaal voor een kist die frequent gebruikt wordt. Onlangs ontwierpen wij een herbruikbare kist die speciaal bedoeld is om vliegtuigonderdelen te vervoeren.

Nieuw logo op de kist

26.3.2018 - Over een aantal weken prijkt er een nieuw logo op de verpakkingen van Holland Packing. Het bedrijf voorziet alle kisten van STIP-keurmerk voor verantwoord hout.

Medewerker Aschwin in actie voor het goede doel

26.3.2018 - De directie van Holland Packing draagt graag een steentje bij aan een goed doel, maar de medewerkers ook. Zo verzamelde Aschwin van Gils visspullen en speelgoed en doneerde dat aan kinderen met een moeilijke thuissituatie.

Holland Packing ontwerpt 15 meter lange kist

26.3.2018 - Een bijzondere klus stond Holland Packing deze maand te wachten. Voor een vaste klant werd een kist ontworpen met daarin een skid. Een skid is een installatie op een frame.

De mensen achter Holland Packing: Marc Belleter

26.3.2018 - Hij was een dj, bedrijfsleider in de horeca, adviseur en intercedent. Marc Belleter (44) heeft vele banen gehad voordat hij bij Holland Packing kwam.

Holland Packing verpakt couveuse voor Nepal

26.3.2018 - Holland Packing heeft een steentje bijgedragen aan het opknappen van een kraamkamer in Nepal. Door het verpakken van een couveuse kunnen de pasgeboren baby’s vanaf nu beter verzorgd worden.

Ken jij ons Verpakkingshandboek al?

29.1.2018 - Holland Packing verricht zijn verpakkingswerkzaamheden naar internationale standaarden. Gewoonweg omdat er geen Nederlandse richtlijn is. Daarom heeft Holland Packing een eigen norm op papier gezet, genaamd ‘Het Verpakkingshandboek’.

Goederen opslaan bij Holland Packing? Dat kan!

29.1.2018 - Geen plek om goederen op te slaan. Of wil je de productievloer weer vrij hebben voor een nieuw project. Dan is Holland Packing de juiste plek om jouw goederen op te slaan.

Prijsvraag: Hoeveel kubieke meter hout gebruiken wij per jaar?

29.1.2018 - Dat wij met name hout gebruiken voor onze verpakkingen, weten jullie wellicht al. Maar hoeveel kubieke meter hout is dit op jaarbasis. Wij vroegen het jullie.

Europa kampt met schaarste aan hout

29.1.2018 - De beschikbaarheid van Europees hout staat onder druk. Steeds meer landen exporteren hout uit Europa en het warme weer heeft een negatieve invloed op de productie van hout.

De mensen achter Holland Packing: Sam Soerokromo

29.1.2018 - Sam Soerokromo (62) verhuisde meer dan twintig jaar geleden vanuit Friesland naar Breda. Hij mocht meteen op gesprek komen bij palletfabriek Hallensleben, een zustermaatschappij van Holland Packing.

Benieuwd naar het gezicht achter de nieuwsbrief van Holland Packing?

29.1.2018 - Een jaar geleden is Holland Packing een samenwerking gestart om de maandelijkse nieuwsbrief een boost te geven. Ben jij benieuwd wie het gezicht is achter de artikelen in de nieuwsbrief.

STIP-certificaat: Holland Packing is de eerste verpakker

19.12.2017 - Het STIP-certificaat voor verantwoord hout is pas net geïntroduceerd, maar Holland Packing heeft het nu al bemachtigd. Dat betekent dat het bedrijf alleen nog maar duurzaam hout koopt.

Hooggeëerd bezoek bij Holland Packing

19.12.2017 - Sinterklaas en zijn pieten hebben deze maand een bezoek gebracht aan Holland Packing. Met name de kinderen van de medewerkers zijn goed in het zonnetje gezet.

Prijsvraag: win een Holland Packing T-shirt

19.12.2017 - In onze vorige nieuwsbrief vertelden wij dat de waan van de dag voor ons de dagelijkse praktijk is. De prijsvraag luidde: maar wij zien iedere dag de waan ook nog op een andere manier.

Holland Packing is EPV-lid en daar zijn wij trots op

19.12.2017 - Wist je dat Holland Packing een actief lid is van De Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV). Dat is een branchevereniging van producenten, handelaren en reparateurs van houten verpakkingen.

Zo wordt verpakkingshout gerecycled

19.12.2017 - Hout is het meest gebruikte product bij Holland Packing. De meeste houten verpakkingen kunnen worden hergebruikt, zoals pallets en kisten. Mocht de verpakking op de eindbestemming niet meer bruikbaar zijn, kan deze afgevoerd worden via een erkend recyclebedrijf.

De mensen achter Holland Packing: Bert Celie

19.12.2017 - Bert Celie (59) fietste jarenlang iedere dag langs Holland Packing. Hij dacht: als ze daar ooit personeel vragen, dan ga ik er solliciteren. En toen kwam er een advertentie.

Waarom we altijd duurzaam hout zouden moeten gebruiken

25.11.2017 - Holland Packing hecht veel waarde aan de natuur en het behoud ervan. Daarom komt ons hout voor het maken van verpakkingen uit duurzaam beheerde bossen.

Schiphol verliest positie, maar Holland Packing blijft de ideale partner

25.11.2017 - Steeds meer luchtvracht verplaatst van Schiphol naar buitenlandse luchthavens, zoals Brussel, Antwerpen, Luik en Luxemburg. Dat komt doordat Schiphol aan het maximale aantal vliegbewegingen zit.

Holland Packing ontwerpt: een testcabine

25.11.2017 - Holland Packing gaat geen uitdaging uit de weg. Zo ook deze niet: een speciale testcabine voor schakelkasten in warme gebieden. Wij kregen de vraag om een kist te ontwerpen die gebruikt kan worden als testcabine.

Prijsvraag: win een Holland Packing T-shirt

25.11.2017 - Jij wilt toch ook zo’n stoer Holland Packing T-shirt winnen. Doe dan mee met onze prijsvraag. Het is een drukke periode voor Holland Packing. De aanvragen stromen binnen, soms zelfs voor het verpakken van een vracht op diezelfde dag nog.

De mensen achter Holland Packing: Patrick Verwijmeren

25.11.2017 - Als hij er niet is, raken een aantal collega’s al in paniek. Logistiekmedewerker Patrick Verwijmeren (32) is een vaste factor voor Holland Packing, omdat hij – naar eigen zeggen – er altijd is.

Hoe creëer je een gezonde werkplek?

25.11.2017 - Holland Packing doet er alles aan om een zo goed mogelijke werkplek in te richten voor de medewerkers. Een onderdeel daarvan is zo min mogelijk stof in de werkplaats en daarom is er gekozen voor een fijnstoffiltering.

Op de motor door Alaska en Zuid-Amerika: hoe werkt dat?

26.9.2017 - In 120 dagen van Alaska naar het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Op de motor. Veertien Nederlanders doen het en Holland Packing mocht hen helpen met de voorbereiding.

Dit is het DNA van Holland Packing

26.9.2017 - Plezier, verantwoordelijk, uitdagend en samen. Dat zijn de kernwaarden die de medewerkers van Holland Packing onlangs hebben geformuleerd. Noortje van Diessen van Feedback Training & Consulting begeleidt Holland Packing het gehele traject.

De mensen achter Holland Packing: Jeroen Balvers

26.9.2017 - Door de crisis kwam Jeroen Balvers op detacheringsbasis bij Holland Packing terecht. Met de bedoeling dat hij daarna weer terug zou gaan naar zijn huidige werkgever.

Succesvolle audit ISO 9001:2015

26.9.2017 - Holland Packing heeft de audit ISO 9001:2015 succesvol doorlopen. Dit betekent dat de kwaliteit van het werk op het juiste niveau is. Het bedrijf is dan ook continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de werkzaamheden om zo de tevredenheid van de klanten te verhogen.

Holland Packing gaat voor duurzaam

26.9.2017 - Een duurzame, groene wereld. Voor de kinderen van nu, maar ook voor de kinderen van later. Met dat doel voor ogen is Holland Packing gestart met het nog beter scheiden van het afval.

De mensen achter Holland Packing: Matty Oppatja

20.6.2017 - Bij Holland Packing noemen ze hem ook wel de spil van het bedrijf. Zelf ziet hij zich meer als een stabiele factor. Hoewel Matty Oppatja pas twee jaar bij Holland Packing werkt, voelt het voor hem al als thuis.

CNC-machine van 45-ton in gewicht

20.6.2017 - Wanneer een CNC-machine (Computer numerical control) op transport gaat, dan verdient zowel het transport als de exportverpakking de nodige aandacht. Met een gewicht van ruim 45 ton en een afmeting van 660x320x340 centimeter, is deze In-Situ 1200 XL CNC-machine natuurlijk geen kleintje.

Holland Packing verpakt veilig en snel voor luchtvracht

20.6.2017 - Holland Packing mag zich sinds een aantal jaar Erkend Luchtvrachtagent noemen. Dit betekent dat de goederen in een beveiligde keten worden verpakt en vervolgens vervoerd.

De beste oplossing voor werkgever en werknemer

20.6.2017 - De medewerkers zo fit mogelijk houden om de meest ideale werksituatie te creëren. Dat is een van de doelen van Holland Packing. Inge van Oers van Link@Work uit Dordrecht, re-integratie-, advies- en outplacementbureau, helpt het bedrijf daarbij.

Aflevering 3: Van boom naar verpakking

20.6.2017 - In de voorgaande twee nieuwsbrieven heeft u kunnen zien dat het hout waarmee Holland Packing werkt, uit duurzaam beheerde bossen komt én vrij is van ongedierte.

Video: Dit is de reden waarom wij producten en containers vastzetten

20.6.2017 - Tijdens transport kunnen producten vallen, schokken en zelfs trillen. Hiermee houdt Holland Packing rekening tijdens het maken van de verpakking. Bijvoorbeeld door het nemen van schokdempende maatregelen.

Holland Packing verpakt: F-104 Starfighter

22.5.2017 - Voor de medewerkers van Holland Packing stond een bijzondere klus te wachten. Namelijk het verpakken van een cockpit van een F-104 Starfighter, een Amerikaans gevechtsvliegtuig.

Aflevering 2: Hoe krijgt het hout zijn ISPM15 behandeling?

18.5.2017 - In de nieuwsbrief van april heeft u in het filmpje kunnen zien dat Holland Packing alleen hout uit duurzaam beheerde bossen gebruikt. Dat betekent dat onder andere het bos in stand blijft door de oogst en bijgroei met elkaar in balans te houden.

Nieuwsbrief mei 2017 - Wist u dat?

18.5.2017 - Vraag: Hoe geeft u de afmeting van een kist aan ons door. Tip 1 Wij werken altijd op basis van de inwendige kistafmetingTip 2 De afmeting wordt altijd opgeven in de volgorde lengte x breedte x hoogte.

Zo wordt transportschade voorkomen

18.5.2017 - Als er sprake is van transportschade, doet Dekra Experts onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en de hoogte van het schadebedrag. Volgens Holland Packing is het investeren in een goede verpakking een belangrijke manier om transportschade te voorkomen.

Veiligheid: een continu proces bij Holland Packing

18.5.2017 - Veiligheid is een continu proces bij Holland Packing. Zowel binnen het bedrijf als op werkplekken op locatie. Daarom is ervoor gekozen om de eisen van VCA te hanteren.

De mensen achter Holland Packing: Gert-Jan de Wit

18.5.2017 - Onlangs is een oude bekende bij Holland Packing in dienst getreden. Gert-Jan de Wit vertrok afgelopen najaar als verpakker en kwam vijf maanden later terug als coördinator verpakkingswerk.

Aflevering 1: Waar komt ons duurzaam hout vandaan?

24.4.2017 - Holland Packing hecht veel waarde aan de natuur en het behoud ervan. Daarom komt ons hout voor de verpakkingen uit duurzaam beheerde bossen. Dat betekent dat onder andere het bos in stand blijft door de oogst en bijgroei met elkaar in balans te houden.

Succesvolle controle op PEFC hout

22.4.2017 - Om garantie te geven dat het hout voor uw kist of krat uit een duurzaam beheerd bos komt, is het belangrijk om het hout, dat PEFC-gecertificeerd is, vanaf het bos tot aan het eindproduct te volgen.

De mensen achter Holland Packing: Ronnie Roolvink

22.4.2017 - Ronnie Roolvink is kistenmaker bij Holland Packing en dit jaar 12,5 jaar in dienst. Wij vroegen hem naar zijn passie voor hout. “Als ik een paar dagen niet heb gewerkt, kan ik daarna echt weer genieten van die geur.

Holland Packing zet in op teambuilding

22.4.2017 - Teambuilding is een belangrijk onderwerp voor Holland Packing. Daarom volgt het bedrijf al een aantal jaar trainingen onder begeleiding van Noortje van Diessen van Feedback Training & Consulting.

Een betere toekomst

14.3.2017 - Onze autotoertocht door Scandinavië heeft in het teken gestaan voor mensen met maag-, darm- en leverproblemen. Dankzij familie, vrienden, kennissen en sponsoren hebben we een bedrag verzameld van maar liefst € 7.

Het Noorderlicht tegemoet

14.3.2017 - Op 6 januari begon dan eindelijk ons grote avontuur. Een achtdaagse “geheime” autotoertocht 7. 000 km kris kras door Scandinavië. Pas op de start in het Gelderse Beek ontvangen wij onze eerste coördinaten.

Holland Packing - Droom, Missie, Visie, Kernwaarden

28.11.2016 - Onze droomEen groene leefomgeving voor onze kinderen. Hout is een van de weinige bouwmaterialen die in de natuur groeit. Het is mooi, sterk, duurzaam en gemakkelijk te bewerken.

Designed by Holland Packing

28.11.2016 - Momenteel zijn we druk bezig met een omvangrijk engineeringsproject. Het betreft het omschrijven en tekenen van alle verpakkingen van een grote en zeer complexe productielijn in de automotive.

ScanCoveryTrial 2017 - Kris kras door Scandinavië

28.11.2016 - Holland Packing doet mee aan de ScanCoveryTrial 2017. 10 dagen lang rijdt het team van Holland Packing onder bare omstandigheden ruim 7. 000 kilometer door sneeuw, ijs en temperaturen die kunnen dalen tot wel min 47 graden Celcius.

Nieuwe extra portaalkraan

28.11.2016 - Ons opslagdepot is per september voorzien van twee nieuwe portaalkranen. Elk voorzien van twee takels van 5 ton. Hiermee beschikken we dus over 20 ton hijscapaciteit waardoor wij ook zwaardere goederen in opslag kunnen nemen.

Meer opslagruimte bij Holland Packing

28.11.2016 - In september hebben we ruim 3. 200 m2 extra opslag- en verpakkingsruimte in gebruik genomen. Hiermee kunnen we nog beter inspelen op het aanbod van te verpakken en te stuwen goederen.

Eén support team, één kantoorruimte

25.5.2016 - Om aan uw wensen te kunnen voldoen moeten wij zeer snel en adequaat kunnen reageren. Op uw aanvragen alsook op uw opdrachten. Daarom hebben wij onze verkoop en planning kistproductie, verpakkingswerkzaamheden en logistiek samengevoegd tot één support team.

Mag het licht uit

25.5.2016 - Holland Packing heeft zich ten doel gesteld om duurzaamheid centraal te zetten. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Drie jaar geleden hebben we een moderne verpakkingshal met 100 ton bovenloopkranen weggezet naast onze bestaande kistproductie.

Een bakje koffie graag

25.5.2016 - Voor een producent van espressomachines hebben we een hoogwaardige verpakking ontwikkeld. Door de slimme pallet constructie kan de espressomachine al tijdens productie worden opgebouwd op de kistbodem.

TEAM work

25.5.2016 - Together Everyone Achieves More Enige tijd geleden is Holland Packing gevraagd mee te denken in het verbeteren van een transportverpakking voor de heftruckmasten van Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE).

Nieuwe stof-afzuiginstallatie

4.4.2016 - De huidige centrale stofafzuiging doet al ruim 25 jaar trouw zijn dienst. Hoog tijd dus om deze te vervangen. Daarbij zijn we niet over een nacht ijs gegaan.

Nieuwe compressor

4.4.2016 - We staan er zelf niet altijd bij stil maar onze compressor vormt het hart van onze kistenfabriek. Het is zelfs zo'n belangrijke luchtbron dat we een tweede altijd stand-by hebben staan.

Lid van de EPV

4.4.2016 - Per 2016 heeft Holland Packing aansluiting gevonden bij de EPV. De Nederlandse Emballage en Palletindustrie Vereniging. De kracht van hout. De EPV en haar leden werken nationaal en internationaal aan een duurzame houtketen en internationaal duurzaam bosbeheer.

Duurzaam hout

4.4.2016 - Hout is een van de weinige bouwmaterialen die in de natuur groeit. Het is mooi, sterk, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Terwijl de boom groeit, helpt deze het milieu, door het absorberen van kooldioxide en het produceren van zuurstof.

VCA* gecertificeerd!!

4.4.2016 - Met ingang van 2016 zijn wij VCA* gecertificeerd. Een unieke prestatie voor een industrieel verpakkingsbedrijf. VCA staat voor VGM Checklist Aannemers en vormt de basis voor ons beleid op het gebied van Veiligheid, Gezondheid & Milieu.

Waarom verpakken in Breda?

12.11.2015 - De afgelopen jaren zien we een tendens van verpakken op locatie van onze opdrachtgever naar verpakken op onze locatie in Breda. Waarom zou u goederen onbeschermd vervoeren naar "de verpakker" om ze daar te verpakken.

Goede basis voor de verpakkingsrichtlijnen

12.11.2015 - Wanneer een Nederlandse verpakkingsnorm of richtlijn ontbreekt, hanteert Holland Packing haar eigen richtlijnen vastgelegd in het Verpakkingshandboek.

Verpakt + zeevracht van een spoedklus

12.11.2015 - Onlangs hebben we in een zeer kort tijdsbestek een groot aantal skids en machinedelen verpakt voor een vaste afnemer van ons. Door de extreem korte tijd tussen de Final Acceptance Test en de afgifte in de haven van Antwerpen hebben we met een aantal teams gelijktijdig op drie locatie verpakt.

Demontage van machinelijnen

12.11.2015 - Wist u dat het dienstenpakket van Holland Packing gaat verder dan alleen het leveren van kisten of het verpakken van industriële goederen. We zijn echter ook al jaren sterk in het verzorgen van tal van logistieke diensten.

Erkend Luchtvracht Agent

12.11.2015 - In navolging van het verificatiebezoek en daaraan verbonden inspectie door de Koninklijke Marechaussee te Schiphol op 21 oktober 2014, hebben wij het genoegen, dat Holland Packing.

Rocket Sience

12.11.2015 - Eind 2014 hebben we de studentengroep DARE van de TU Delft ondersteund door kosteloos de exportverpakking te leveren voor het Stratos 2 project. DARE staat voor Delft Aerospace Rocket Engineering.