ISPM

De wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen Houten Verpakkingen (ISPM-15) is opgesteld door de IPPC - International Plant Protection Convention en vastgelegd onder de titel ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade’.

 

Deze maatregelen voorkomen verspreiding van ongedierte en organismen die van nature aanwezig zijn in de levende boom. Houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM-15 geeft onder meer aan welke producten behandeld moeten worden, de methoden die hiervoor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten moeten worden aangebracht.

 

Steeds meer landen stellen bij invoer van houten verpakkingen verplicht dat aan de eisen van ISPM-15 wordt voldaan. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wordt met ISPM-15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd.

 

Wat doet Holland Packing

De maatregelen die door Holland Packing moeten worden verzorgd zijn o.a.:

  • Inkopen van ISPM-15 behandeld en geregistreerd hout. Dit hout heeft tot in het hart van de houten lat of balk een warmtebehandeling ondergaan van minimaal 56 graden gedurende minimaal 30 minuten.
  • Voeren van een sluitende administratie om aan te kunnen tonen dat een houten verpakking daadwerkelijk gemaakt is met behandeld hout;
  • Kenmerken van de houten verpakking met het officiële IPPC-merkteken zodat zichtbaar wordt dat deze is behandeld én geadministreerd volgens de ISPM-15. Per verpakking streven wij naar twee merktekens.
  • Op de orderbevestigingen, afleverbonnen en facturen vermelden we dat het hout is behandeld in overeenstemming met de ispm-15

 

Onze verpakkingen

 

 

Ons stuwhout D= dunnage = stuwhout

 

 

 

Heeft u vragen dan kunt u ons te allen tijde bellen. Wij helpen u graag verder.