• Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

 • Sterk verpakt goed

 • Wij staan open voor ontwikkelingen

 • Exportkisten op maat gemaakt

 • Uw product met aandacht verpakt

 • Wij pakken alles voor u op

 • Onze service gaat verder

 • Heeft u ook zo'n uitdaging voor ons

Een stukje geschiedenis

Het hierna volgende stukje geschiedschrijving is opgetekend door de heer A.F. Hallensleben. Zoon van de oprichter van de firma Machinale kistenmakerij A.F. Hallensleben, zusteronderneming van Holland Packing. De tekst is letterlijk overgenomen, inclusief de oude spelling en een incidenteel mogelijk klein taalfoutje.

 

Veel plezier met het lezen van deze indrukwekkende levensloop.

 

Historie van Holland Packing

1880: Start Hallensleben met het repareren en verkopen van gebruikte pakkisten in het centrum van Rotterdam aan het Blindemanswater. Alles is handwerk en het vervoer gaat met handwagens.


1903: Eerste verhuizing naar een pakhuis in de Broedersteeg te Rotterdam. Voor het eerst worden er nu ook nieuwe kisten produceren.
Rond 1910 verhuist het bedrijf naar een groter pakhuis in de Warmoezierstraat 96 te Rotterdam. De eerste machine wordt gekocht: een lintzaag. Elektriciteit wordt aangevraagd.


In 1923 betrekt het bedrijf een grote ruimte met open plaats aan de Raampoortstraat 13 te Rotterdam. Handwagens werden vervangen door de aankoop van een vrachtwagen en paard.
In de dertiger jaren moet het bedrijf onder druk van de crisis het pakhuis aan de Warmoezierstraat weer betrekken. Na het bombardement aan het begin van de 2e Wereldoorlog is er van het pakhuis aan de Warmoezierstraat niets meer over.


Rond 1941-42 wordt de ruimte aan de Raampoortstraat weer betrokken.


1955, gelijk met het 75 jarig bestaan wordt een nieuwe fabriek betrokken aan de Rijksstraatweg 3 te Den Hoorn bij Delft. Door de grote vraag naar houten frisdrank- en bierkratten wordt de eerste mechanisatie van de productie hier op grotere schaal ingezet.


1965: Tomatenkratten worden in zeer grote aantallen gemaakt voor de diverse groente veilingen. Om snelheid en productiecapaciteit te realiseren worden mensen vervangen door machines.


1977: Het bedrijf wordt opgesplitst in twee kernactiviteiten; de basis van het bedrijf, het verpakken en de kistenproductie, wordt ondergebracht in Holland Packing BV en de massaproductie van pallets blijft achter in Hallensleben BVSamen met Pakhoed, die de opslag en transport ging verzorgen, ging Holland Packing de afnemers van grotere projecten bedienen. Voorbeelden hiervan zijn de Shell olie raffinaderij in Saoudie Arabie, de kolengraafmachines van de Rotterdamse droogdokmaatschappij voor de Amerikaanse markt, complete brug van de Rijkswaterstaat voor Bangla Desh, alsook bijvoorbeeld een kernreactor van Wilton Fijenoord voor Oostenrijk


1985: In afloop van de grote projecten ging Holland Packing zelfstandig verder op de Nederlandse markt. De palletproductie nam duidelijk toe en werd verder geautomatiseerd. Door grote investeringen werd de productie met ca. 40% verhoogd en het personeels bestand bijna gehalveerd. Om verdere groei van de verpakkingsactiviteiten mogelijk te maken werd omgekeken naar nieuwe productieruimte.


1992: In Breda werd een stuk bouwgrond aangekocht dat bijna 2 maal zo groot was als de bestaande locatie. Hierop werd een geheel nieuwe fabriek gebouwd.


1993: Verhuizing van Den Hoorn bij Delft naar Breda. Het gehele personeelsbestand op één persoon na ging mee naar de nieuwe locatie. Het bedrijf stond weer in een geheel nieuwe pioniersfase. Men beschikte nu zelf ook over ruime opslagmogelijkheden. Korte daarna werd er voor speciale producten een clean-room gebouwd en in gebruik genomen.


1997: Er werd een extra hal bijgebouwd voor opslag gereed product en grondstoffen. Voor een aantal afnemers moesten er meer verpakkingen op voorraad geproduceerd worden.Bij de palletproductie is er door verdere automatisering een opschaling gemaakt en een verdere efficiency verbetering aangebracht.


2005: De palletproductie is ondergebracht bij een andere bestaande partij op de markt. Dit creëerde de ruimt voor Holland Packing om zijn activiteiten op de markt verder uit te breiden.

Terug