Droogmiddelen

Desi Pak® droogmiddelzakken absorberen vocht uit de omringende lucht en houden dit vast. In een gesloten foliezak (ook wel barrier genoemd) of hermetisch afgesloten ruimtes (b.v. schakelkasten) kunnen zij de relatieve vochtigheid verlagen en corrosie, schimmelvorming en condensatie voorkomen.

De droogmiddelzakken zijn gemaakt van GDT, een sterk, poreus en stofdicht kunststofweefsel. Ze zijn gevuld met Bentonit klei, een droogmiddel met een gelaagde structuur dat aan de oppervlakte en tussen de lagen vocht aantrekt. Bentonit klei is chemisch neutraal, niet giftig en milieuvriendelijk. Na gebruik kunnen Desi Pak® droogmiddelzakken bij het huisvuil worden gezet.


Afhankelijk van het gewicht van de droogmiddelzak vertegenwoordigt de zak een hoeveelheid droogmiddeleenheden. Bijvoorbeeld:

  • 1 zakje van 30 gram = 1 DME;
  • 1 zakje van 500 gram = 16 DME.


Voor hermetisch afgesloten ruimtes zoals bijvoorbeeld metalen schakelkasten of metalen drums kan als vuistregel 5 DME (droogmiddeleenheid) per 1 m3 of per 1.000 liter gebruikt worden.

Droogmiddelzakken zijn gelijkmatig, hoofdzakelijk boven in de foliezak aan te brengen.
Desi Pak® droogmiddelzakken voldoen aan DIN 55473, TL 6850-0008, MIL-D-3464E, AFNOR NFH 00320 en NFH 00321.


Met behulp van vochtindicatoren kan worden vastgesteld of een bepaalde vochtigheidsgraad al dan niet bereikt is. De vochtigheidsindicatoren worden in de (barrier)verpakking bijgesloten en zijn eventueel met een zichtvenster buiten de verpakking af te lezen.